8 stycznia 2014

Prosty chlebek z czarnuszką. Przepis maszynowy!


Dzisiaj dzielę się z wami moim ulubionym przepisem na prosty chlebek. Często nie mam czasu ani siły aby po powrocie z pracy odpowiednio zająć się pieczeniem pieczywa. Wrzucam wtedy bazowe składniki do maszyny do chleba, dodaję ulubione dodatki i włączam timer tak, aby budząc się rano cieszyć się świeżutkim, ciepłym chlebkiem :).
Przepis zaczerpnęłam stąd, poddając go lekkim modyfikacjom. Zdarzyło mi się również z sukcesem piec go w piekarniku. Ale w tej chwili nie podam wam dokładnego czasu i temperatury, bo mój piekarnik zwariował :).
Zamiast oliwy z tymiankiem możecie dolać oliwy jakiej chcecie albo zastąpić ją zwykłym olejem. Jednak przy oleju chlebek wychodzi mniej aromatyczny i bardziej blady.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz